ARA RASNOV - BRASOV | Strunjire, Frezare, Rectificare, Sablare, Debitare, Mortezare, Sudura, Confectii metalice, Tratament termic, Confectii metalice, Heraldica

SCURT ISTORIC AL FIRMEI “ARA” SRL

Firma “ARA” SRL Rasnov s-a infiintat la 8 noiembrie 1990, ca societate de productie industriala cu specific mecanica fina.
 
Primele comenzi au fost executate pentru Baza de Aprovizionare a Agriculturii Brasov, iar 1992 s-a trecut la productia de piese de schimb pentru automobile Dacia cerute si livrate la diversi beneficiari, in special la en-gros-istii din Pitesti si Mioveni.
In intervalul 1993-1999 am stabilit o alta locatie, pe baza de inchiriere, de la o firma agricola, locatie care a intrat in proprietatea noastra la data de 8 septembrie 1999, si unde activam si in prezent.
 
Din 1995 am inceput sa lucram export. Firma LAMIGAL Israel, care este clientul nostru si azi, si care are si alte afaceri in Romania, in alte domenii decat cele pe care le are cu noi.
Din 1999 am intrat pe piata germana, printr-o firma de intermediere, S.C. “PRODRAST” S.R.L. care azi ne asigura 80% din productia noastra si 80 % din cea de export.
In acest interval am realizat investitii de 450.000 USD, din care, cu ajutorul B.E.R.D., prin 2 randuri de credite, prin folosirea profitului, cu ajutorul Fundatiei SAXONIA Brasov, ceea ce a marit substantial capacitatea noastra de productie care se bazeaza azi pe 30 de masini unelete (strunguri – din care 2 cu CNC, freze, masini de rectificat si altele), forje, instalatii pentru tratament tehnic, inclusiv cementare.
 
In ultimii 3 ani, productia a crescut de la 15 miliarde lei la 26 miliarde lei in 2004 si avem un program de 32 miliarde lei pentru 2005.
In scopul noii investitii, in utilaje performante, este o actiune care ne va permite ca dupa anul 2007 sa avem o productie si o competitivitate calitativa menita sa ne asigure mentinerea firmei noastre in competitia ceruta de U.E.
 
In toata aceasta perioada firma nu a inregistrat intarzieri sau datorii la Bugetele Statului, la furnizori si la banci, pentru care am primit certificate de bonitate si de la Administratia Financiara si de la B.C.R. sucursala Rasnov, banca noastra.

Copyrights © 2010 s.c. ARA s.r.l. | Powered by Expert Online & Stelea Web Studio